Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» κι ένα συμμετοχικό γλυπτό

Εικόνα του άρθρου «Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» κι ένα συμμετοχικό γλυπτό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2019, 21:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O «πυρήνας» των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων στις 20 Ιουνίου είναι η δράση «Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες», όπου έλληνες σεφ και πρόσφυγες μάγειρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κουζίνα και θα σερβίρουν τα αγαπημένα τους πιάτα και μενού σε συγκεκριμένα εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λέσβο.

Από τα Γιάννενα, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, θα συμμετέχουν τρία εστιατόρια («Όμιλος», «Πρεσβεία», «Το μαγαζάκι που λέγαμε»). Δεν είναι όμως η μόνη δράση που θα γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο –Άρσις, Ηλιακτίδα, Second Tree, Intersos Hellas, KEAN, PH4K, ASB και Solidarity Now. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, υπάρχει συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, αλλά και με τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Το πρόγραμμα των δράσεων, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 20 Ιουνίου

11:00-17:00: Δημιουργία συμμετοχικού γλυπτού από ανακυκλώσιμα υλικά με τη συμβολή του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη. Το γλυπτό θα τοποθετηθεί στη συνέχεια σε δημόσιο χώρο της πόλης.

12:00-16:00: Δράσεις, παιχνίδια και εργαστήρια απευθυνόμενες σε παιδιά και με τη συμβολή της Second Tree, ΑΡΣΙΣ, Ηλιακτίδα, PH4K, ΚΕΑΝ και ASB, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» στο εστιατόριο «Όμιλος» (ώρες λειτουργίας του καταστήματος) μαζί με τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» στο εστιατόριο «Το Μαγαζάκι που λέγαμε» (ώρες λειτουργίας καταστήματος) μαζί με τη σεφ Μαρία Κλήμη.

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» στο εστιατόριο Όμιλος (ώρες λειτουργίας καταστήματος) μαζί με τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» στο εστιατόριο Πρεσβεία (ώρες λειτουργίας καταστήματος) μαζί με τους σεφ Γιάννα Τέφα και Τζώρτζη Τσόλη

Σάββατο 22 Ιουνίου 

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» στο εστιατόριο «Το Μαγαζάκι που λέγαμε» (ώρες λειτουργίας καταστήματος) μαζί με τη σεφ Μαρία Κλήμη.

«Στην κουζίνα με τους πρόσφυγες» στο εστιατόριο Πρεσβεία (ώρες λειτουργίας καταστήματος) μαζί με τους σεφ Γιάννα Τέφα και Τζώρτζη Τσόλη.


Τέλος, έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Έμφυλα στερεότυπα υπό ερώτηση» από την Ιntersos Hellas σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ, στο πλαίσιο δράσης για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα φιλοξενηθεί στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back