Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Π. Τσουμάνης: Ένας «αποχαιρετισμός» με αιχμές

Εικόνα του άρθρου Π. Τσουμάνης: Ένας «αποχαιρετισμός» με αιχμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2019, 22:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έναν μικρό απολογισμό, χωρίς να λείπουν οι αιχμές, κάνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Πέτρος Τσουμάνης, χωροτάκτης-πολεοδόμος μηχανικός.

Ο κ. Τσουμάνης αναφέρεται στις δράσεις και τα έργα που έγιναν κατά την πολυετή θητεία του, όπως το κέντρο ενημέρωσης στο Νησί, η καταγραφή και παρακολούθηση των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας, και μελέτες που αφορούν την επανασύνδεση των πηγών Σεντενίκου στην περιοχή της Αμφιθέας και το οικολογικό πάρκο στον Κατσικά. Ιδιαίτερα έμφαση δίνει και στις βάσεις επικοινωνίας που έθεσε ο Φορέας Διαχείρισης με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βέβαια, η όλη διαδρομή δεν ήταν εύκολη για διάφορους λόγους. Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος, οι κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν παρείχαν συστηματική υποστήριξη και καθοδήγηση στον Φορέα Διαχείρισης, ενώ αρκετοί δημόσιο και κοινωνικοί φορείς, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, «επέλεξαν τον δρόμο της μη συμμετοχής στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή τον δρόμο της άρνησης στήριξης του έργου του Φορέα χωρίς καμία αντιπρόταση».

Ο κ. Τσουμάνης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στο δύσκολο έργο του Φορέα Διαχείρισης, υπενθυμίζοντας ότι ο Φορέας όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά επέκτεινε τα διαχειριστικά του όρια, συμπεριλαμβάνοντας τις προστατευόμενες περιοχές του Δελβινακίου. «Την ευθύνη για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην οποία ζούμε, την έχουμε εμείς οι ίδιοι. Είναι εύκολο να μεταφέρουμε τις ευθύνες σε κάποιον άλλο, χωρίς να γνωρίζουμε εάν είναι αρμόδιος ή όχι. Είναι εύκολο να κατακρίνουμε και να είμαστε αρνητικοί, χωρίς να κάνουμε τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Εάν ο καθένας από τη θέση που έχει και το αξίωμα που κατέχει έκανε τα ελάχιστα, τότε δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς» υπογραμμίζει. Την αποχαιρετιστήρια τοποθέτησή του, την κλείνει με τις καλύτερες ευχές για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back