ΗΠΕΙΡΟΣ

Ούτε 800 ευρώ, ούτε… απάντηση

Εικόνα του άρθρου Ούτε 800 ευρώ, ούτε… απάντηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2020, 15:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ δεν έχει καταβληθεί σε όλους τους δυνητικά δικαιούχους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην Πρέβεζα, πήγε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, τονίζοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές πολιτών του νομού Πρέβεζας, οι οποίοι, ενώ είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης, δεν έχουν ακόμη λάβει τα χρήματα στους λογαριασμούς, τους οποίους δήλωσαν στο σύστημα».

Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο κ. Μπάρκας αναφέρει ότι «τα σχετικά ποσά θα έπρεπε να είχαν ήδη καταβληθεί, καθώς ανήκουν σε κατηγορίες δικαιούχων, των οποίων η δραστηριότητα είχε ενταχθεί στην πρώτη δέσμη των ενισχυόμενων από το κράτος (ΚΑΔ). Με άλλα λόγια, δεν ανήκουν σε ΚΑΔ, οι οποίοι εντάχθηκαν στην πιο πρόσφατη δέσμη δραστηριοτήτων, που ενισχύονται από το κράτος, ώστε να μεσολαβεί κάποιος εύλογος χρόνος μέχρι την πίστωση και καταβολή των σχετικών ποσών στους δικαιούχους».

Επίσης, ο κ. Μπάρκας αναφέρει το… γενικό πρόβλημα, ότι οι δυνητικά δικαιούχοι που δεν έχουν λάβει χρήματα, δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ επίσημα γιατί δεν τα πήραν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back