Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2022, 18:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ οι μάχες μαίνονται στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες ουκρανικές πόλεις, αμφότερες οι αντιμαχόμενες πλευρές ισχυρίζονται ότι διατηρούν τον έλεγχο ή ότι προελαύνουν. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου 26/2 φαίνεται ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και συνομιλίες, για τρίτη φορά μέσα σε 2,5 24ωρα.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων: 


Αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος της Δούμας Νμίτρι Πεσκόφ έδωσε την ερμηνεία ότι, εξαιτίας της άρνησης της Ουκρανίας να συνομιλήσει, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να επανέρθουν σε «πλήρη εξέλιξη» οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η ρωσική εκδοχή. Η ουκρανική λέει ότι ζητήθηκε από το Ισραήλ να μεσολαβήσει και ότι το Κίεβο διατηρεί τον έλεγχο σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Στο μεταξύ, οι μάχες μαίνονται στη Μαριούπολη, όπου έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 2 άτομα της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας και άλλα 6 τραυματίστηκαν. Ο αριθμός θυμάτων και τραυματιών πολιτών αυξάνεται, όπως αυξάνονται και οι προσφυγικές ροές στα σύνορα με Πολωνία και Ρουμανία, κυρίως.

Photo credit: Ουκρανός στρατιώτης μπροστά σε κατεστραμμένο όχημα, στο Κίεβο, στις 26/2/22. ΑΠΕ-EPA/ANDRII NESTERENKO

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back