ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όχι στη φάρσα των υπηρεσιακών συμβουλίων»

Εικόνα του άρθρου «Όχι στη φάρσα των υπηρεσιακών συμβουλίων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2020, 10:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αποφάσισε να μην καταθέσει υποψηφιότητες για τις κάλπες των υπηρεσιακών συμβουλίων και να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τη «φάρσα των υπηρεσιακών συμβουλίων και τη σαπίλα του εργοδοτικού - πελατειακού συνδικαλισμού, που τους παρουσιάζονται με το προσωπείο της δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας επέβαλε ηλεκτρονική ψηφοφορία, «επισφραγίζοντας έτσι τη θέληση των αφεντικών να αποκλείσουν κάθε ζωντανή και συλλογική έκφραση των εργαζομένων από τον πολιτικό χώρο» σύμφωνα με την ΕΑΠ.

Η παράταξη αναφέρει ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια «δεν είναι όργανα ουδέτερα, όπου απλά συζητιέται και προωθείται η καλύτερη ιδέα για τη λειτουργία των σχολείων, μα μέρος του μηχανισμού προώθησης της θέλησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (που για τους εργαζόμενους/ες στην εκπαίδευση είναι διπλά αντίπαλος· ως άμεσος εργοδότης και ως εκφραστής των γενικότερων επιδιώξεων της άρχουσας τάξης στην εκπαίδευση)».

Προσθέτει ότι «ο έλεγχος πάνω στις αποφάσεις της διοίκησης είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, όμως είναι άλλο πράγμα ο έλεγχος και άλλο η αυταπάτη του «εκδημοκρατισμού» ή της «καλής λειτουργίας». Ο έλεγχος αυτός θα έπρεπε να γίνεται από τα σωματεία των εκπαιδευτικών, από τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ, σε δημόσιες και ανοιχτές διαδικασίες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back