Oikonomou pisoi
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι, ο πρωθυπουργός δεν κατανοεί την «οργισμένη απορία»

Εικόνα του άρθρου Όχι, ο πρωθυπουργός  δεν κατανοεί την «οργισμένη απορία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2021, 11:35
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σοβαρότατο πρόβλημα κοινωνικής ενσυναίσθησης. Δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί ο τάδε ή ο δείνα εξοργίζεται, ζητάει προστασία από το κράτος, ενίοτε τον καθυβρίζει με το πιο διάσημο πλέον tag στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.

Ήταν εκ των ων ουκ άνευ ωστόσο ότι στο πρόσφατο διάγγελμά του θα έλεγε τη λέξη «συγγνώμη». Δεχόταν διαρκώς τέτοιες νύξεις τις τελευταίες μέρες και, εάν δεν το έκανε, ακόμα και όπως το έκανε, το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν είναι ούτε μεσσίας, ούτε καν το πρότυπο ηγέτη που κατασκεύασε εργωδώς το επιτελείο του και ένα σημαντικότατο κομμάτι των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας μέτριος πολιτικός, που συνεχίζει τη διαδοχή μέτριων πολιτικών των τελευταίων ετών.

Στο διάγγελμά του απέδειξε ότι σε αντίθεση με άλλους εξίσου μέτριους πολιτικούς, δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς αυτό που σκέφτεται ο κόσμος. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η ουσία της συγγνώμης και της ευθύνης χάνεται, όταν ακολουθεί το «αλλά».

Ειδικά τώρα που έκανε άλλη μια αυτοαναφορά σε «επιτυχείς διαχειρίσεις κρίσεων». Όχι, η «κρίση στον Έβρο» δεν ήταν αυτό που παρουσίασαν φίλια μέσα και η κυβέρνηση. Όχι, η εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα δεν είναι επιτυχημένη, με τα κριτήρια μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση έβαλε. Όχι, η διαχείριση των πυρκαγιών φέτος, με την ευτυχή και εξαιρετικά ουσιαστική εξαίρεση ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, δεν είναι επιτυχημένη.

Επίσης, δεν είναι επιτυχημένη η γενική αναφορά σε «ευθύνες». Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο άνθρωπος που φέρει σχεδόν το ίδιο μέγεθος πολιτικής ευθύνης με τον πρωθυπουργό για την αποτυχία. Είναι ο άνθρωπος που διαβεβαίωνε μόλις πριν από 1,5 μήνα ότι η πυροπροστασία μπαίνει σε άλλες βάσεις και ότι «είμαστε έτοιμοι» και σήμερα, χρεώνεται την αποτυχία στο πεδίο της φωτιάς. Θα έχει ενδιαφέρον εάν ο, φαινομενικά «άτρωτος» υπουργός με τις πολλές πλέον, μελανές σελίδες στο πολιτικό του βιογραφικό, θα είναι μια εκτόνωση, όπως συμβουλεύουν κάποια στελέχη της ΝΔ τον πρωθυπουργό ή αν με την παραμονή του θα αποδειχθεί ότι η πραγματική έννοια της ευθύνης είναι άγνωστη.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής που περιείχε μια μικρή δόση απολογίας. Αυτή, χάθηκε πάρα πολύ σύντομα στην περιαυτολογία και την απόδειξη ότι η απόσταση της εξουσίας από το λαό, παραμένει μεγαλύτερη από ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Φυσικά....Δεν ΜΠΟΡΕΙ να κατανοήσει Διότι είναι τηλεκατευθυνόμενο ον Το θέμα το μεγάλο είναι ποιος κρατάει το "τηλεκοντρόλ "και ποιος είναι ο τελικός του στόχος Πιστεύω να έχουμε την ευκαιρία να το διαβάσουμε σε κάποιο επόμενο άρθρο ερευνα σου Γιώργο μου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back