Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Και ξαφνικά, διάγγελμα

Εικόνα του άρθρου Και ξαφνικά, διάγγελμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2021, 00:42
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε έναν προσφιλή του τρόπο, το τηλεοπτικό διάγγελμα, για να προειδοποιήσει, χωρίς σαφή αποδέκτη και να επικαλεστεί την αποφυγή του διχασμού, με αρκετά διχαστικό τρόπο πάντως.

Το διάγγελμα που ήταν μικρότερο του ενός λεπτού, προκλήθηκε μετά τη μαζικότατη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, μετά τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη από την αστυνομία. Το γεγονός η κυβέρνηση προσπάθησε μάταια να το ανασκευάσει σε ό,τι αφορά τις κακές εντυπώσεις που προκάλεσε, τα τελευταία 24ωρα. Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στα επεισόδια της Κυριακής και στο περιστατικό νέας αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκαν συγκρούσεις και τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός. Αυτός ο τραυματισμός προκάλεσε και το διάγγελμα, το οποίο έγινε χωρίς καν προαναγγελία. Απλά, διακόπηκε το πρόγραμμα και ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά, μίλησε για τα γεγονότα:

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας.  Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Ο κ. Μητσοτάκης, στο δεύτερο κομμάτι του διαγγέλματος, προσπάθησε ξανά να διαχωρίσει αυτούς που «ακούνε» και αυτούς που «αγνοούν» προειδοποιήσεις, παρατείνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που συστηματικά συντηρεί η κυβέρνηση, εδώ και αρκετό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back