ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Η κυβέρνηση τα βλέπει όλα «πρωτόγνωρα»…

Εικόνα του άρθρου Φωτιές: Η κυβέρνηση τα βλέπει όλα «πρωτόγνωρα»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2023, 11:04
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θεωρεί ότι «αυτό που συμβαίνει συγκεκριμένα αυτό το καλοκαίρι ακόμα και σε σχέση με άλλα πολύ δύσκολα καλοκαίρια δεν έχει προηγούμενο», προκειμένου να δικαιολογήσει κάπως την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού, αφενός (και κυρίως) να προβλέψει και αφετέρου, να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.

Διαβάστε επίσης: Κρανίου τόπος...

Επίσης, τόνισε προς επίρρωση των λεγομένων του ότι «μέσα σε πέντε ημέρες έχουν ξεσπάσει 355 πυρκαγιές ενώ μόνο το τελευταίο σαρανταοκτάωρο 209».

Βέβαια, ο κ. Μαρινάκης, θα μπορούσε να διαβάσει το διάγγελμα του ίδιου του πρωθυπουργού στις 9 Αυγούστου 2021, για να μην εκτεθεί:

«Αντιμετωπίζουμε μία φυσική καταστροφή πρωτόγνωρων διαστάσεων: σε λίγες μέρες ξέσπασαν 586 πυρκαγιές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Mε φωτιές οι οποίες, λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα αλλά και της πολύμηνης ξηρασίας, σβήνουν πια πολύ δύσκολα».

Όλα ήταν και τότε πρωτοφανή και ο κ. Μαρινάκης μπήκε στο πάνθεον των εκτεθειμένων πολιτικά.

Επίσης, τότε, ο κ. Μητσοτάκης στο ίδιο διάγγελμα έλεγε ότι «το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας του μέλλοντος, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά επίσης με την πρόληψη σε κεντρικό ρόλο. Το όλο σχέδιο ανασυγκρότησης τίθεται υπό την εποπτεία του γραφείου πρωθυπουργού...


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back