Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όχι δουλειά την Κυριακή»

Εικόνα του άρθρου «Όχι δουλειά την Κυριακή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 15:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων προκηρύσσει απεργία την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

 «Η ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας και το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας δεν είναι κάτι νέο. Ήταν και είναι πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών του χώρου και έχουν βάλει το χεράκι τους προς αυτήν την κατεύθυνση όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υλοποιώντας σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες» τονίζει το σωματείο και συμπληρώνει: «Την ίδια ώρα οι εμποροϋπάλληλοι λιώνουμε μέσα στα καταστήματα με ατέλειωτες ώρες  υπερωριών, με εντατικοποίηση λόγω της υποστελέχωσης, με μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα και από αντικείμενο σε αντικείμενο εργασίας πολλές φορές άσχετο με εκείνο της σύμβασής μας, με αύξηση της ημιαπασχόλησης, με σπαστά ωράρια με τις αυξημένες ανάγκες των εκπτωτικών ημερών και των εορταστικών περιόδων».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «καμία προσφορά, καμία διαφήμιση, κανένα άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα ότι συνολικά οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα στοιχειώδη για να αγοράσουν προϊόντα. Οι ίδιοι εργοδότες μας ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη, τις κατεβάζουν για μια μέρα λες και αυτό είναι το πρόβλημα! Και την ίδια στιγμή μαζί με τις κυβερνήσεις έχουν καθηλώσει τους μισθούς, τα δικαιώματα».

Ζητούν, μεταξύ άλλων, συλλογικές συμβάσεις με μισθό 920 ευρώ μικτά, κατάργηση ΦΠΑ σε βασικά έίδη διατροφής, σε ενέργεια και καύσιμα κ.α.

Το σωματείο δίνει ραντεβού Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 10.30, στη γωνία Χ. Τρικούπη-Μ. Αγγέλου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back