Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Όχι ατομική ευθύνη ο θάνατος εργαζόμενου»

Εικόνα του άρθρου «Όχι ατομική ευθύνη ο θάνατος εργαζόμενου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2020, 11:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι δικηγόροι της οικογένειας του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην Άρτα, στην επιχείρηση «Ήπειρος», Θανάσης Καμπαγιάννης και Όλυ Τσουμάνη, έκαναν δήλωση σχετικά με την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν σχετικά με την πληροφορία τους ότι η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην Άρτα, προτίθεται «να προβεί σε ατεκμηρίωτες συνολικές κρίσεις όσον αφορά τα αίτια θανάτου του Χρήστου, αποδίδοντας στον ίδιο την ευθύνη της ηλεκτροπληξίας που υπέστη», ότι η Επιθεώρηση άργησε δύο μέρες να κάνει αυτοψία.

«Από αυτά και μόνο τα δεδομένα, προκύπτει ότι μεσολάβησε ικανό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η πρόσβαση στο εργοστάσιο (και κατά συνέπεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα, κλπ) ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων της επιχείρησης, καθώς, όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου στελέχη του Εργατικού Κέντρου Άρτας έκαναν παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο, δηλώθηκε ότι λόγω αργίας δεν προσήλθε η Επιθεώρηση Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και από τις τηλεοπτικές κάμερες προκύπτει ότι το εργοστάσιο την Κυριακή 7 Ιουνίου ήταν εν λειτουργία».

Οι δύο δικηγόροι προειδοποιούν ότι «όσοι σκέφτονται να παρέμβουν με τέτοιο τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης θα έχουν ευθύνες, όχι μόνο ηθικές και υπηρεσιακές, αλλά και ποινικές. Είναι αυτονόητο ότι οι ευθύνες αυτές ανήκουν ακέραια και στις προϊστάμενες αρχές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back