ΕΛΛΑΔΑ

Όχι ακόμα «εμβολιαστικά προνόμια»

Εικόνα του άρθρου Όχι ακόμα «εμβολιαστικά προνόμια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2021, 16:13
ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης να έσπευσε να προανακοινώσει ενός τύπου «προνομιακή μεταχείριση» των εμβολιασμένων, με άνοιγμα των γυμναστηρίων μόνο γι αυτούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα όμως, είχε μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση και τον «άδειασε».

Είπε δηλαδή ότι ναι μεν εξετάζεται το ενδεχόμενο «αποκλειστικών προνομίων» σε όσους-ες έχουν εμβολιαστεί, αλλά και ότι «η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες».

Η συγκεκριμένη συζήτηση ανοίγει ένα ενδιαφέρον θέμα, καθώς, αυτή τη στιγμή, ο εμβολιασμός παραμένει προαιρετικός. Το «δικαιωματικό» ζήτημα υπάρχει παράλληλα με την απόλυτα αναγκαία, υγειονομικά» διαδικασία του εμβολιασμού (όχι μόνο τώρα, αλλά διαχρονικά).

Αντίθετα με πολύ εύκολες διακηρύξεις που απευθύνονται σε επιχειρηματικούς τομείς, όπως αυτές που κάνει ο κ. Γεωργιάδης, αλλά αναιρούνται τις περισσότερες φορές, απασχολεί επισταμένα και την ΕΕ, στη συζήτηση για το «πράσινο πιστοποιητικό» για τις μετακινήσεις. Αυτό, υπενθυμίζεται ότι ακόμα δεν υπάρχει ως δεδομένο ή/και προαπαιτούμενο, παρότι ο τουρισμός «ανοίγει» την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back