Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια…

Εικόνα του άρθρου Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2018, 14:30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ φέτος είναι 12ος στη βαθμολογία, οριακά πάνω από τις ομάδες που θα έχουν «μπελάδες» στη συνέχεια, αν δεν βελτιώσουν τη θέση τους, έναν αγώνα πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Ο ΠΑΣ είναι όμως χαμηλά και στα στατιστικά: τέταρτος από το τέλος στα γκολ με μόλις 11 σε 111 τελικές προσπάθειες, κάπως καλύτερα στις ασίστ με 8, προτελευταίος στα λάθη μεν, αλλά τελευταίος στις πάσες και ψηλά στις αποκρούσεις. Γενικά δηλαδή η εικόνα μιας ομάδας που δέχεται πίεση, δεν κρατάει πολύ τη μπάλα και δέχεται πολλά σου, ενώ κάνει λίγα. Έτσι και αλλιώς, ο μόνος παίκτης που είναι στους πρώτους πέντε, σε ατομικά στατιστικά, είναι ο Βελλίδης…

Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Αλέξης Μιχαήλ και πίσω του οι Θέμης Τζημόπουλος, Μάρκος Βελλίδης, Άντι Λίλα και Αλέξανδρος Νικολιάς. Κοινώς, την ομάδα κρατάει ακόμα η «παλιά φρουρά», με τους νέους να μην έχουν πείσει.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Κρίζμαν που έχει παίξει 722 λεπτά με 3 γκολ και πίσω του, ο Ευριπίδης Γιάκος και ο Νικολιάς, που έχουν από δύο.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον που προκύπτει από τα στατιστικά, είναι ότι σε σχέση με πέρυσι, αυτό που βασικά λείπει από τον ΠΑΣ είναι ο… Κόντε. Ο Ισπανός είχε 14 γκολ όλη τη χρονιά και ο αμέσως επόμενος είχε μόλις 3, ενώ ήταν ο μόνος που έμπαινε «σφήνα» ανάμεσα στους φετινούς (εντάξει, έπαιζε περισσότερο και ο Γιάκος) στα λεπτά συμμετοχής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back