ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από την κόλαση στην... Ολλανδία ο ΠΑΣ

Εικόνα του άρθρου Από την κόλαση στην... Ολλανδία ο ΠΑΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2016, 01:31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από την κόλαση ο ΠΑΣ πέρασε στην πρόκριση, με το γκολ του Κούτρη στην παράταση. Μέχρι τότε ο ΠΑΣ πέρασε δύσκολα, γιατί για ένα ημίχρονο βρέθηκε κλεισμένος στα καρέ του και δέχθηκε τρία γκολ. Στο πολύ όμορφο γήπεδο της Οντ, ο ΠΑΣ στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε σκοράρει δύο φορές με τους Τζημόπουλο στο πρώτο μόλις λεπτό και αργότερα με απευθείας φάουλ του Γιάκου. Και τις δύο φορές οι Νορβηγοί έβγαλαν τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι Νορβηγοί από την πλευρά τους απείλησαν και αυτοί με απευθείας φάουλ, που απέκρουσε εξαιρετικά στην αριστερή του γωνία ο Πασχαλάκης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον ΠΑΣ που δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά. Το πρώτο με το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο εκ των καλυτέρων του γηπέδου Καρανίκας, κάνοντας χέρι και μετέτρεψε σε γκολ ο Νορντκβέλε. Στο μεθεπόμενο λεπτό, ο Μπέντλεϊ που ήδη είχε αρχίσει να εκθέτει τον Φόνζι, έκανε το 2-0. 

Η συνέχεια ήταν πολύ πιεστική, με τους Νορβηγούς να προκαλούν προβλήματα στη στατική άμυνα του ΠΑΣ, όπου εάν δεν προλάβαινε ο Μπέριος (επίσης από τους καλύτερους της ομάδας, παρότι η άμυνα δεν τα πήγε καλά στο β'), οι εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΣ στις εξέδρες...ξεφυσούσαν. Το χειρότερο είναι ότι εκεί που φαινόταν ότι η Οντ ό,τι είχε να κάνει το έκανε, σε μια φάση όπου η άμυνα "κόλλησε"και πάλι, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) με τον Ρουντ. Παράλληλη σέντρα, όλοι οι αμυντικοί του ΠΑΣ έφτασαν μια ανάσα από την μπάλα, η οποία κατέληξε τελικά στον Ρουντ που σκόραρε.

Στην παράταση, δύο πράγματα έκριναν τον αγώνα: η μεγάλη προσποίηση του Μαμπουλού που άφησε τη μπάλα για τον Κούτρη και αυτός ίσα που την άγγιξε για να κάνει το 3-1 και η διπλή, τρομερή απόκρουση του Πασχαλάκη, στο πρώτο ημίχρονο, στο 107'. 

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έπιασε α λα Γκόρντον Μπανκς την κεφαλιά του Ρουντ, πέφτοντας στο αριστερό του δοκάρι και επεμβαίνοντας και δεύτερη φορά στην ίδια φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κούτρης παραλίγο να βάλει γκολ αλλά σταμάτησε στο δοκάρι το καλό του σουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια-δυο ευκαιρίες μέχρι το τέλος, αλλά ο αγώνας είχε ήδη κριθεί και ο ΠΑΣ ήταν στην επόμενη φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη εβδομάδα, την Άλκμααρ.


ΟΝΤ : Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (63' Μπεργκ), Νόρντκβελε (64' Μεσούντι), Γένσεν (101' Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94' Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79' Μαμπουλού), Φερφελής (66' Κούτρης).

Γκολ: Νόρντκβελε 55' (π.), Ακαμπουέζε 57', Ρουντ 89' / Κούτρης 97'


Δείτε τα γκολ του αγώνα:



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3