Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ορίζοντες» με συζήτηση, στόχους και μερικές γλαφυρότητες

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες» με συζήτηση, στόχους και μερικές γλαφυρότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2021, 20:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με  μια κάπως… εκλογικού τύπου ομιλία, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου  Σπύρος Ριζόπουλος έβαλε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η παράταξη το  επόμενο διάστημα, αφήνοντας κάμποσες αιχμές… σχεδόν για όλους, πλην  αυτής: από τοπικά ΜΜΕ και αρθρογράφους, για τα like στο facebook που  προκάλεσαν… αντίδραση περιφερειάρχη, ακόμα και για την αστυνομία:  «Αν η  αστυνομία έκανε στοιχειωδώς τη δουλειά της για αυτές τις παρενοχλήσεις  οι μισοί αντίπαλοί μας έπρεπε να έχουν περάσει αυτόφωρο», είπε ο κ.  Ριζόπουλος.

Στα ουσιώδη, η παράταξη θεωρεί ότι το πρώτο συνέδριο  εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των συντονιστών της παράταξης,  «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και  ξεκίνησε με το χαιρετισμό του αναπληρωτή συντονιστή και μέλους της  Πολιτικής Επιτροπής, Σπύρου Υφαντή, ο οποίος έκανε λόγο για «μια  παράταξη με προοπτική, όραμα και μέλλον, η οποία απευθύνεται σε όλους  τους Ηπειρώτες».

Η αντιπρόεδρος της παράταξης και μέλος της  Πολιτικής Επιτροπής, Μάγδα Τάτση, τόνισε πως η συμμετοχή της στους  «Ορίζοντες Ηπείρου προήλθε από την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο της  όπως κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να κάνει».

Έπλεξε δε το εγκώμιο του κ. Ριζόπουλου ως ανθρώπου «ανιδιοτελή, ρηξικέλευθου και με αγάπη για την Ήπειρο».

Ο  κ. Ριζόπουλος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που πετύχαμε  τον Μάιο του 2019 δεν έχει προηγούμενο, απέναντι σε μια διαδικασία η  οποία στην Ήπειρο είναι τυπικά δημοκρατική», αφήνοντας έτσι αιχμές για  την εκλογική (ή προεκλογική) διαδικασία.

Ακόμα, πρόσθεσε σε μια  αποστροφή του λόγου του: «Για όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα από ανθρώπους  και καταστάσεις που με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους φέρθηκαν  έτσι και στους Ορίζοντες Ηπείρου και στον τόπο, λέω ότι σας κατανοώ,  αλλά δεν σας συγχωρώ».

Συνεχίζοντας, με γλαφυρό τρόπο, απευθύνθηκε  στην περιφερειακή αρχή «και διαπλεκόμενους αυτής», λέγοντας: «Οι  Ορίζοντες θα παίζουν κλαρίνο και εσείς θα χορεύετε Σαμαντάκα».

Τέλος,  τόνισε ότι «στόχος είναι η κοινωνία να νιώθει ότι μπορεί να προστρέξει  σε κάποιον ο οποίος δεν έχει να κερδίσει από τον σταυρό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back