Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Σύσκεψη για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες Ηπείρου»: Σύσκεψη για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 17:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο ζητά από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να συγκαλέσει σύσκεψη με τους 18 δημάρχους της Ηπείρου για τη χωροθέτηση κέντρων υποδοχής προσφύγων/μεταναστών στην Ήπειρο.

«Ο κ. Καχριμάνης δεν μπορεί ούτε να κάνει προτάσεις χωροθέτησης ερήμην των Δήμων και μετά να κρύβεται αλλά ούτε και να είναι απών όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρά ζητήματα για την περιοχή. Επιτέλους, ας αναλάβει τις ευθύνες του!» αναφέρει η παράταξη,

Η παρέμβασή της γίνεται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις Σελλάδες του Κομποτίου του Δήμου Νικ. Σκουφά για αυτοψία σε παλιό εργοστάσιο. «Είναι σαφές πως η ‘μπάλα έχει χαθεί’… Το προσφυγικό στην Ήπειρο διαχειρίζεται παιδαριωδώς η κυβέρνηση, μεταφέροντας το πρόβλημα από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, από χωρίου εις χωρίον και από Δήμο σε Δήμο…» τονίζεται. Προσθέτει δε ότι «είναι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος διάρρηξης του κοινωνικού ιστού της περιοχής, του νομού Άρτας…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back