ΗΠΕΙΡΟΣ

Δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Νικ. Σκουφά;

Εικόνα του άρθρου Δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Νικ. Σκουφά;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 16:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και από τον Δήμο Αρταίων… στον γειτονικό Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη φιλοξενία δομής φιλοξενίας προσφύγων. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις του Δήμου Αρταίων για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Χανόπουλο, περιπλέκει τα πράγματα και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή της Ροζίνας Βαβέτση κάνει γνωστό λοιπόν ότι την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, πληροφορήθηκε τηλεφωνικώς από τη γραμματεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας ότι κλιμάκιο μηχανικών θα επισκεφτεί στην περιοχή των Σελλάδων, μια ιδιωτική έκταση (πρώην εργοστάσιο Ζακόπουλου), με σκοπό να εξετάσει το αν μπορεί εκεί να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Η δημοτική αρχή απάντησε με επιστολή της στον υφυπουργό ότι κάτι δεν είναι αποδεκτό. Ως επιχειρήματα έφερε την ακαταλληλότητα της έκτασης (λόγω πλημμύρας με κάθε έντονη βροχόπτωση) αλλά και την ανεπάρκεια των υποδομών του Δήμου να στηρίξουν μια τέτοια δομή («δίκτυα ύδρευσης που δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του νυν πληθυσμού» και «αποκομιδή απορριμμάτων που για τον ήδη υπάρχοντα αριθμό κατοίκων γίνεται με δυσκολία»).

«Διευκρινίζουμε τέλος ότι αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού ζητήματος, συμπάσχουμε, συμπονούμε και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί, αλλά δεν θα συναινέσουμε με κανένα τρόπο στο να ‘πετάξουμε’ ανθρώπους σε έναν χώρο όπου δεν θα φιλοξενούσαμε ούτε ζώα».

*Το κλιμάκιο των μηχανικών επισκέφθηκε τελικά σήμερα την περιοχή, με τη δημοτική αρχή Νικ. Σκουφά να δίνει στη δημοσιότητα, πριν από λίγη ώρα, σχετική φωτογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back