ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Προσπάθεια διεύρυνσης με Άλκη Λάνταβο

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες Ηπείρου»: Προσπάθεια διεύρυνσης με Άλκη Λάνταβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2021, 13:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με επίσημο τρόπο, η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο υποδέχτηκε ένα νέο πολιτικό πρόσωπο: τον Άλκη Λάνταβο, τον υπό παραίτηση γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λάνταβος ανέφερε ότι υπέβαλε χτες την παραίτησή από τη θέση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ αλλά θα παραμείνει σε αυτήν μέχρι να γίνει η μετάβαση στη νέα φάση, μετά από αίτημα, όπως είπε, του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο υπό παραίτηση γραμματέας κ. Λάνταβος υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «με την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη κλείνει ο κύκλος της ανανέωσης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ήρθε η ώρα να γίνει και στην Ήπειρο».

Κατά την τοποθέτησή του, είπε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον κ. Ριζόπουλο εδώ και πολύ καιρό. Αποδέχτηκε δε την πρόταση του κ. Ριζόπουλου γιατί ενστερνίζεται, όπως είπε, «την περιφερειακότητα και τη στρατηγική εξωστρέφειας» όπως και τον ανεξάρτητο και μη κομματικό χαρακτήρα της παράταξης. Ο ίδιος θα αναλάβει την ευθύνη της διεύρυνσης της παράταξης. Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι ο ρόλος του κ. Λάνταβου «θα είναι πολυδιάστατος, καθότι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης είναι μία από τις τρεις βασικές ιδεολογικές παραμέτρους του κεντρικού πολιτικού συστήματος».

Παράλληλα, συνεχάρη και δημόσια τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του, τον οποίο, όπως είπε, τον συνεχάρη και προσωπικά.

Ο κ. Λάνταβος, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν υποψήφιος με την παράταξη "Ήπειρος Όλον" του Δημήτρη Δημητρίου. 

Ο κ. Ριζόπουλος, σε αυτό το σημείο, είπε με νόημα ότι μόνο ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3