Οι «επτά» του ΚΙΝΑΛ

Εικόνα του άρθρου Οι «επτά» του ΚΙΝΑΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 16:15

Tην παρουσία των επτά υποψήφιων βουλευτών Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ έκανε, και για τυπικούς λόγους, ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Ιωαννίνων Αλκιβιάδης Λάνταβος, στο προεκλογικό κέντρο στην οδό Ναπ. Ζέρβα. Ο κ. Λάνταβος, στην εισαγωγή του, αναπαρήγαγε όσα λέει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Μίλησε περί της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε «ορίτζιναλ», και της νέας Δεξιάς του Αλέξη Τσίπρα, ενώ επανέλαβε τα γνωστά περί Καραμανλή. «Είτε Τσίπρα είτε Μητσοτάκη ψηφίσει κανείς, στο τέλος βγαίνει ο κύριος Καραμανλής» είπε. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη».

Μετά την παράθεση της πολιτικής φρασεολογίας του ΚΙΝΑΛ μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Λάνταβος παρουσίασε τους 7.

Για τον καθηγητή και τον πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο, υπενθύμισε τη διεκδίκηση της αρχηγίας εκ μέρους του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς το 2017. Αναφερόμενος στον Σωτήρη Ζαρπαλά, ελεύθερο επαγγελματία, μίλησε για την πορεία του από την ΠΑΣΠ ως φοιτητής μέχρι την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. Για τη Μαργαρίτα Ζήκου, ελεύθερη επαγγελματία, υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων και το 2015, είπε ότι η νέα υποψηφιότητά της προέκυψε μετά από πρόταση τόσο από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά όσο και από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τα βιογραφικά στοιχεία του Μιχάλη Κασσή γνωστά στους περισσότερους: πρώην δήμαρχος, πρώην πρόεδρος του συνεταιρισμού «Πίνδος», πρώην βουλευτής  (με τον κ. Λάνταβο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το 2015 εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους»). Μεγάλο ήταν το βιογραφικό σημείωμα και για τον Θανάση Μανταλόβα, με την ιδιότητα του πρώην αντιδημάρχου Ιωαννίνων να τον χαρακτηρίζει προφανώς. Ο κ. Λάνταβος, διαβάζοντας το σημείωμά του, ανέφερε ότι «η θητεία του κ. Μανταλόβα συνδυάστηκε με την οικονομική εξυγίανση του Δήμου» αλλά και με τη διασφάλιση πόρων για την «υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος έργων που υλοποιήθηκε στον Δήμο».

Και τέλος, δύο κυρίες. Για τη γιαννιώτισσα ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα, ο κ. Λάνταβος θύμισε την πορεία της στο σινεμά, στην τηλεόραση και στο θέατρο αλλά και το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας (για το Mediterraneo), όπως και τη διαδρομή της ως δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας Από το βιογραφικό σημείωμα που διαβάστηκε, απουσίαζε η υποψηφιότητά της με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη  της με το ΛΑΟΣ το 2012. Η Κατερίνα Σαραντοπούλου είναι το πιο άγνωστο πρόσωπο από τους επτά. Μεταφράστρια, με δράση στην ΠΑΣΠ, κατάγεται από την Καβάλα και ζει στα Γιάννενα, όπου έχει παντρευτεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back