Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ορίζοντες Ηπείρου: Καταγγέλλουν «οικολογικό έγκλημα»

Εικόνα του άρθρου Ορίζοντες Ηπείρου: Καταγγέλλουν «οικολογικό έγκλημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2020, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον εισαγγελέα προσφεύγει η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο για τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.

Η παράταξη υποστηρίζει ότι «συνεχίζεται το οικολογικό έγκλημα» στην περιοχή, «προσκομίζοντας αποδεικτικά στοιχεία για τη μόλυνση του περιβάλλοντος». «Το 2019 σε σχετική ανακοίνωσή μας είχαμε επισημάνει το οικολογικό έγκλημα που συντελείται με στοιχεία και ντοκουμέντα. Κανενός όμως το αυτί δεν… ίδρωσε, τίποτε δεν άλλαξε κανείς δεν τιμωρήθηκε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο.

Στη ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι στελέχη των «Οριζόντων Ηπείρου» (Μιχάλης Νάτσης, Σπύρος Υφαντής, Ελένη Κίτσιου και Αλέξης Νικολάου), μετά από πρόσκληση του Γιάννη Ράιδου (ιδρυτικού μέλους της παράταξης),  προχώρησαν σε αυτοψία και διαπίστωσαν «την εγκληματική ενέργεια που συντελείται και καταλήγει σε έγκλημα».

«Τα λύματα καταλήγουν στο ποτάμι της Ψήνας που εκβάλλει στο Σουλόπουλο του Καλαμά σε νερά από τα οποία αρδεύονται τα χωριά της περιοχής με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο μολύνσεων ο αγροτικός κόσμος και η  πρωτογενής παραγωγή. Θέλουμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη ότι θα πράξει το καθήκον της και θα βάλει τέλος στο οικολογικό έγκλημα του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Ηπείρου» υπογραμμίζει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back