ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ορειβατικοί Σύλλογοι κατά ανεμογεννητριών σε οικοτόπους

Εικόνα του άρθρου Ορειβατικοί Σύλλογοι κατά ανεμογεννητριών σε οικοτόπους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2023, 00:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επτά σύλλογοι, κυρίως ορειβατικοί, της Ηπείρου και της Κέρκυρας εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με τη χωροθέτηση ανεμογεννητριών και μικρών υδροηλεκτρικών έργων σε περιοχές Natura, εθνικούς δρυμούς και ζώνες ειδικής προστασίας.

«Οι ορειβάτες, οι χιονοδρόμοι, οι δρομείς, οι ποδηλατοδρόμοι, οι φυσιολάτρες της Ηπείρου και Κέρκυρας είμαστε εξοργισμένοι για τα αιολικά που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν σε κορυφογραμμές του Περιστερίου με πρόσχημα την πράσινη ενέργεια - καταστρέφοντας την φύση για να την προστατέψουν!» τονίζεται σε ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε: Το αιολικό πάρκο στο Περιστέρι επιστρέφει

Κατά και του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου κοντά στο Μέτσοβο, το οποίο «είναι πάνω στο ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ursa Trail και το οποίο, με τα συνοδά έργα, ξεπατώνει, μαζί με γειτνιάζοντα ‘σαλαμοποιημένα’ αιολικά, πανέμορφα δάση οξυάς», και στη Μουργκάνα.

Οι σύλλογοι υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το δίκαιο της ΕΕ για τα αιολικά πάρκα και τους οικοτόπους.

«Όπως και πριν δύο χρόνια έτσι και τώρα θα μας βρούνε απέναντι τους ενωμένους σε αγώνα! Ελπίζουμε, όπως και τότε, να είναι δίπλα σε όλους τους αγώνες μας ο περιφερειάρχης. Δεδομένης της ανάγκης για ενέργεια, δεν είμαστε εναντίον των ΑΠΕ εφόσον είναι χωροθετημένες σωστά και σέβονται το περιβάλλον και τους πολίτες» αναφέρουν.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας με πρόεδρο τον Κίμωνα Καλιακάτσιο, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, με πρόεδρο τη Μαρία Γκίτσα, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων με πρόεδρο τον Δημήτρη Γεωργούλη, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας με πρόεδρο την Κατερίνα Μαντζουρογιάννη, ο Ορειβατικός Σύλλογος  Πρέβεζας με πρόεδρο τον Μιχάλη Σιώζη, ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου με πρόεδρο τον Νίκο Καλοφύρη και ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μετσόβου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back