Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ορειβατικοί σύλλογοι: «Η λεηλασία της φύσης ξεκίνησε»

Εικόνα του άρθρου Ορειβατικοί σύλλογοι: «Η λεηλασία της φύσης ξεκίνησε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2020, 02:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την απόσυρση του περιβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση και οι ορειβατικοί σύλλογοι Ηπείρου.

Οι σύλλογοι Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας και Ηγουμενίτσας χαρακτηρίζουν τον νόμο «ένα συμβόλαιο θανάτου για την προστατευόμενη φύση και την ποιότητα ζωής των γενεών που θα έρθουν». Καταγγέλλουν δε τις διαδικασίες με τις οποίες ψηφίστηκε ο νόμος εν μέσω καραντίνας. «Δεν μπορεί να καταστρέψουμε τη φύση για να σώσουμε τη φύση. Για χάρη κεκτημένων συμφερόντων η καταστροφή ονομάζεται πράσινη ανάπτυξη» τονίζουν. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στις ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα πια κανένα βουνό δεν είναι ασφαλές. Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις από τα αιολικά λόμπυ. Εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων θα σκαφτούν στα βουνά, ακόμα και τα πιο ψηλά βουνά θα χάσουν τις κορυφές τους για να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες σε χιλιάδες κυβικά μέτρα τσιμέντο».

Οι σύλλογοι υπενθυμίζουν δε ότι η Unesco έχει αναγνωρίσει τον αλπινισμό ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. «Οι αλπινιστές, οι ορειβάτες, οι αναρριχητές έχουν χρέος να προασπίσουν την ψυχή των βουνών με κάθε θεμιτό μέσο. Γιατί η λεηλασία της φύσης έχει ξεκινήσει» καταλήγουν.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back