ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Όραμα για το Ζαγόρι»: Διέγραψε δύο δημοτικούς συμβούλους

Εικόνα του άρθρου «Όραμα για το Ζαγόρι»: Διέγραψε δύο δημοτικούς συμβούλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2021, 16:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ομόφωνη απόφασή της, η παράταξη «Όραμα για το Ζαγόρι» με επικεφαλής τον Λεωνίδα Τσουμάνη διέγραψε δύο δημοτικούς συμβούλους της, τον Ευτύχιο Μαλανδράκη και τον Ηλία Ράπτη.

Η παράταξη εκτιμά ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι λειτούργησαν ως «λαγοί του δημάρχου», ενώ τους ζητά να παραδώσουν τις έδρες τους ως «ένδειξη ηθικής και σεβασμού, έστω και την ύστατη στιγμή, προς τον συνδυασμό και το Δημοτικό Συμβούλιο» όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαγραφή του κ. Μαλανδράκη έγινε μετά από πρόταση του κ. Τσουμάνη. Της διαγραφής του κ. Ράπτη προηγήθηκε επιστολή παραίτησης.

Καθοριστικό σημείο για τη διαγραφή του κ. Μαλανδράκη ήταν η στάση του τελευταίου στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δημοτικός σύμβουλος ψήφισε την «απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής που αποφάσισε να ικανοποιήσει για μια ακόμη φορά τις απαιτήσεις των λίγων (17 υπογραφές υπέρ και 90 κατά) και να προχωρήσει στη διόρθωση των ορίων του οικισμού της παραδοσιακής κοινότητας Παπίγκου».

«Ως επικεφαλής της παράταξης έχω πολλάκις δείξει ανοχή στην ανάρμοστη συμπεριφορά των δύο δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας, οι οποίοι δεν τήρησαν τον λόγο τους και δεν τίμησαν την παράταξη, η οποία τους ανέδειξε (αν και δεν υπήρξαν μέλητης αλλά εντάχθηκαν σε αυτήν στις τελευταίες εκλογές, μη έχοντας άλλη επιλογή αφού καμία άλλη παράταξη δεν έπαιρνε το ‘ρίσκο’ να τους ενσωματώσει) δίνοντας τους τη θέση του δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Ζαγορίου. Με αυτή την επιλογή μας, δυστυχώς είχαμε μεταφέρει ‘δύο λαγούς’ του δημάρχου στην παράταξή μας» σημειώνει ο κ. Τσουμάνης.

Η παράταξη και ο κ. Τσουμάνης εκτιμούν επίσης ότι οι δύο διαγραφέντες «ήρθαν στην παράταξη για προσωπικό όφελος και μόνο, με σκοπό να εκλεγούν, χωρίς να εισφέρουν στο ελάχιστο οι ίδιοι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back