Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Open mall, στον δρόμο της δημοπράτησης

Εικόνα του άρθρου Open mall, στον δρόμο της δημοπράτησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2019, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To θυμάστε το open mall (όπως είθισται... να αποκαλείται); Επανέρχεται στο προσκήνιο… Μετά την ένταξή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τον (προεκλογικό) Μάιο, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων προχώρησε στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2019.

Η «συμμετοχή» του έργου, με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ, στο τεχνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, προκειμένου να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι διαδικασίες δημοπράτησης του ανοικτού κέντρου εμπορίου. Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση των όρων δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή που θα γίνει άμεσα. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, αναφέρεται ότι «το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία’ από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σκοπός της σημερινής είναι να προχωρήσει στην υλοποίησή του με ταχείς ρυθμούς».

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Το open mall οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Ανεξαρτησίας), Ζώη Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Καπλάνη, Κατσαντώνη, Αγίου Νικολάου (Χατζηκώστα) και Παρ. Ευαγγελίδη.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται, αφορούν από την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της περιοχής μέχρι  την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με χρήση «έξυπνων» εφαρμογών.

 Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις θα είναι είναι:

-Αναβάθμιση οδών (Ανεξαρτησίας)

-Ανάπλαση πλατειών (Χατζηκώστα)

-Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου μνημείων (αύλειος χώρος κτιρίου Πυρσινέλλα)

-Αναβάθμιση οδοφωτισμού

-Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi για τους επισκέπτες)

-Συστήματα έξυπνου οδοφωτισμού

-Προμήθεια και εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων-συστημάτων έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων (στην οδό Φιλικής Εταιρίας στο κτίριο Γεωργίου Σταύρου, στην οδό Ρήγα Φεραίου, στην οδό Πατρ. Ευαγγελίδη στην πλατεία Χατζηκώστα

-Προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων

-Προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων (π.χ. μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή) επιγραφών

-Εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων

-Προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων

-Ψηφιακά συστήματα/πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών

-Διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής (με έμφαση σε δράσεις πολιτισμού, μουσική, performance, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, οργανωμένοι περίπατοι κ.ά.)

-Προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου (εορταστικός, κοινών προωθητικών ενεργειών)

-Δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3