Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Opel Corsa γίνεται ηλεκτρικό

Εικόνα του άρθρου Το Opel Corsa γίνεται ηλεκτρικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 20:39
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η έκτη γενιά Corsa θα βγει στους δρόμους με... μπαταρία και αυτονομία 330 χιλιομέτρων. Η Opel επέλεξε το δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας για να φέρει την ηλεκτροκίνηση στο ευρύ κοινό, καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητό με πωλήσεις πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες από το 1982. 

Οι παραγγελίες για την έκτη γενιά Corsa θα ξεκινήσουν σε μερικές εβδομάδες με πρώτο το Corsa-e, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης.

Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή), ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. 

Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής «myOpel», με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης -Normal, Eco και Sport. 

Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back