πλαισιο πισω tc1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Opel Astra εξηλεκτρίζεται

Εικόνα του άρθρου Το Opel Astra εξηλεκτρίζεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2021, 21:59
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Opel αποκάλυψε σήμερα την έκτη γενιά του Astra. Η ιστορία επιτυχίας του bestseller της Opel ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια με τον απόγονο του θρυλικού Kadett. Με το νέο Astra η γερμανική εταιρεία θέλει να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο. Αυτό της ηλεκτροκίνησης. 

Η Opel θα προσφέρει το νέο Astra ως plug-in υβριδικό με δύο επίπεδα επιδόσεων. Επιπλέον, διατίθενται εκδόσεις με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιημένων τριβών και οκτατάχυτο αυτόματο.

Το νέο Opel Astra αποτελεί επίσης ένα νέο σχεδιαστικό προφίλ. Δυναμικό με μινιμαλιστικές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία, διαθέτει το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor. Με την επόμενη γενιά του συμπαγούς μοντέλου, η Opel δείχνει ότι το Astra είναι έτοιμο να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή.

Το Opel Astra θα λανσαριστεί φέτος σε σπορ πεντάθυρη έκδοση με χαμηλωμένο αμάξωμα αλλά περισσότερους χώρους συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Με μήκος 4.374 mm και πλάτος 1.860 mm, προσφέρει τις ιδανικές διαστάσεις για την καρδιά της συμπαγούς κατηγορίας.

Χάρη στο πολύ κοντό εμπρός πρόβολο, το νέο Astra είναι μόλις 4 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, παρά το αυξημένο μεταξόνιο των 2.675 mm (+13 mm). Πέρα από το μυώδες και γεμάτο αυτοπεποίθηση παρουσιαστικό του, ο πρακτικός χώρος αποσκευών του νέου Astra με προσαρμοζόμενο πάτωμα εξακολουθεί να προσφέρει χωρητικότητα 422 λίτρων.

Η νέα γενιά σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην έδρα της Opel στο Russelsheim όπου θα ξεκινήσει και η παραγωγή φέτος το φθινόπωρο.


Εσωτερικό

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το πλήρως ψηφιακό ταμπλό Pure Panel, όπου τα αναλογικά όργανα γίνονται παρελθόν. Οι επιβάτες μπορούν να διαχειρίζονται τις λειτουργίες του νέου Astra μέσω μεγάλων οθονών αφής, όπως ένα smartphone. 

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Opel έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο οδηγός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έχει στη διάθεσή του όλες τις επιλογές χωρίς επιβάρυνση με περιττά δεδομένα ή λειτουργίες. Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις όπως ο έλεγχος κλιματισμού εξακολουθούν να γίνονται μέσω φυσικών διακοπτών και μπουτόν.


Κινητήρες

Το νέο μοντέλο της Opel εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας. Οι προσφερόμενες εκδόσεις ισχύος κυμαίνονται από 81 kW (110 ίππους) μέχρι 96 kW (130 ίππους) με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel, ενώ η συνολική ισχύς των plug-in υβριδικών εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 165 kW (225 ίππους). 

Ένα εξατάχυτο κιβώτιο είναι στάνταρ με τα σύνολα βενζίνης και diesel και έναν οκτατάχυτο αυτόματο (ειδική έκδοση για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις) προαιρετικό για τα ισχυρότερα κινητήρια σύνολα.

Σε περίπτωση παραγγελίας οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3