Λυκ πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel Astra αμιγώς ηλεκτρικό

Εικόνα του άρθρου Opel Astra αμιγώς ηλεκτρικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2022, 14:45
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Opel αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού Astra. Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Astra ευρείας παραγωγής στην ιστορία δεκαετιών του compact best seller της γερμανική μάρκας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Astra Electric, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από την άνοιξη του 2023. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 kW/156 ίππους και ροπή 270 Nm. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ/ώρα και ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Eco, Normal και Sport, ανάλογα με το οδηγικό του στυλ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας μέγιστο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς και χαμηλό κέντρο βάρους, για πιο δυναμική οδήγηση. 

Το νέο Astra Electric μπορεί να καλύψει μέχρι και 416 χιλιόμετρα χωρίς φόρτισης καταγράφοντας μέση κατανάλωση ενέργειας 12,7 kWh ανά 100 χλμ. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Τέλος, το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις δύο μεγάλες οθόνες 10 ιντσών μεταφέρει τον οδηγό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Το νέας γενιάς σύστημα προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή την αυτονομία, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού, γίνονται εύκολα με το πάτημα ενός μπουτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3