Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ομοσπονδία τζούντο: «Άπλετο φως στις καταγγελίες της Ι. Μπουκουβάλα»

Εικόνα του άρθρου Ομοσπονδία τζούντο: «Άπλετο φως στις καταγγελίες της Ι. Μπουκουβάλα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2021, 17:12
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια του τζούντο, προέβη σε δημόσιες καταγγελίες για κακομεταχείρισή της από προπονητές και επιτελικούς της ομοσπονδίας τζούντο, την τελευταία δεκαετία, αναφέροντας μεταξύ άλλων περιστατικά πλημμελούς ιατρικής κάλυψης, αλλά και διακρίσεις μεταξύ «ευνοημένων» και μη, στο άθλημα, με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Περιγράφει περιστατικά όπως ξυλοδαρμό επί τούτου, κατά τη διάρκεια της προπόνησης και απειλές για τη ζωή της από συναθλητές της που ήταν στην αναμονή για την ελληνική υποκοότητα. Εν τέλει, αναφέρει ότι «με κατέστρεψαν, με διώξανε από το άθλημα, με απείλησαν να αποσύρω τη μήνυση όπου είχα καταθέσει, με ξυλοκόπησαν σε βαθμό να πάω στο νοσοκομείο, μου σπάσαν το αμάξι, μου έβγαλαν όπλο, απείλησαν τη μητέρα μου όπου ήταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, και πολλά αλλά. Έκανα έναν αγώνα δικαστικό για να δικαιωθώ και τα κατάφερα στα δικαστήρια, όμως δεν αποκαταστάθηκε ποτέ το όνομά μου από όλους αυτούς που με λύπη μου λέω ότι είναι στον αθλητισμό για να καλύπτουν τις βρομοδουλειές που κάνουν εκτός αθλητισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομσπονδίας, επικοινώνησε μαζί της ο πρόεδρος της ΕΟΤ Τζούντο Γιάννης Καφενταράκης και τη διαβεβαίωσε ότι «και η παρούσα διοίκηση αλλά και η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου, θα ρίξει άπλετο φως στις καταγγελίες της για τα όσα είχαν συμβεί πριν από το 2012 ήτοι σε προγενέστερες περιόδους διοίκησης, της ζήτησε δε άμεσα να του παράσχει κάθε σχετική πληροφορία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back