Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ομιλία για την υποψηφιότητα του Ζαγορίου στην UNESCO

Εικόνα του άρθρου Ομιλία για την υποψηφιότητα του Ζαγορίου στην UNESCO
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2023, 17:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ομιλία της Ευγενίας Γερούση, του Χαρητάκη Παπαιωάννου και της Καλλιόπης Στάρα με τίτλο: «Η πρόκληση της υποψηφιότητας ενός πολιτιστικού τοπίου για την εγγραφή στην Ουνέσκο-η περίπτωση του Ζαγορίου» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Κυριακή στο Μουσείο». 

H Ευγενία Γερούση, αρχαιολόγος-βυζαντινολόγος, έχει διατελέσει διευθύντρια στη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων (2010-2016) και στην Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας (2016-2018). Το 2010 ορίστηκε Εθνική Συντονίστρια για τα Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θέση που ακόμη διατηρεί.

Ο Χαρητάκης Παπαϊωάννου είναι βιολόγος με εξειδίκευση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στις προστατευόμενες περιοχές. Από το 2004 είναι
στέλεχος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ» και από το 2010 συντονιστής του «Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου». 

Η Καλλιόπη Στάρα είναι ερευνήτρια και ασχολείται με το θέμα της σχέσης φύσης και ανθρώπων. Από το 2012 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο
Ιωαννίνων. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back