Oikonomou pisoi

Ομάδα Εκπαιδευτικών: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2021, 12:07

Η Ομάδα Εκπαιδευτικών Ηπείρου, όπως υπογράφει το κείμενό της, παίρνει θέση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και μεταξύ άλλων απαιτεί «ασφαλή λειτουργία των σχολείων με ήπια, στοχευμένα μέτρα που δεν θα διχάζουν και δεν θα εκβιάζουν».

Σημειώνει επίσης ότι «ο εμβολιασμός αποτελεί δικαίωμα και όχι καταναγκασμό» και κατηγορεί την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ότι, μεταξύ άλλων, «αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις των εκπαιδευτικών για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και την αξιοποίηση για το λόγο αυτό αιθουσών που ανήκουν σε δημόσιους φορείς ή ευέλικτο ωράριο, που θα αξιοποιούσε και τις απογευματινές ώρες».

Για φέτος, τονίζει ότι το υπουργείο παραμένει «αμετανόητο, συνεχίζοντας την παραπάνω τακτική, αφού εξόντωσε ηθικά και οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών «.

Η Ομάδα Εκπαιδευτικών αναφέρει ότι το υπουργείο «θεωρεί ως βασική λύση τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών. Όταν, μάλιστα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ειδικών, οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν και νοσηλεύονται».

Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν, αλλά σε μικρότερη ένταση από ό,τι στους μη εμβολιασμένους.

Η Ομάδα Εκπαιδευτικών τονίζει επίσης ότι «οι κομματικές αγκυλώσεις δεν έχουν θέση στο θέμα αυτό και καταδικάζουμε οποιαδήποτε θέση περί μαζικών και καθολικών εμβολιασμών, με οριζόντιο τρόπο, στην κοινωνία. Ζητάμε μια κοινωνία ελεύθερη, ένα σχολείο ελεύθερο και ασφαλές για τη δημιουργία μαθητών με δημοκρατική συνείδηση».

Επίσης, αναφέρει ότι «η πατερναλιστική πολιτική είναι μιας άλλης ξεπερασμένης και ξεχασμένης εποχής... Στον 21ο αιώνα η λογική δεν μπορεί να βαδίζει ξεχωριστά από τον ανθρωπισμό, η ασφάλεια των πολιτών μακριά από τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δωρεάν δημόσια υγεία μακριά από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Καταλήγει δε ως εξής: «Η τακτική του διχασμού σε εμβολιασμένους – υπάκουους - ακίνδυνους και ανεμβολίαστους – ανυπάκουους – επικίνδυνους πολίτες, όπως προβάλλονται από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ, οδηγεί σε υιοθέτηση εφιαλτικών πρακτικών και αναμοχλεύει μνήμες οδυνηρές στην ιστορία της διεθνούς κοινότητας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back