ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Στη 2η θέση η γιαννιώτικη ομάδα

Εικόνα του άρθρου Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Στη 2η θέση η γιαννιώτικη ομάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2020, 22:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δεύτερη θέση (στην κατηγορία open, 16-19 ετών) κατέλαβε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Καναδά η γιαννιώτικη ομάδα Robot Masters, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Θεοδώρα Μανίκα (Λύκειο Ανατολής), Αλέξανδρος Λώλος (1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων) και Παύλος Μανίκας (Λύκειο Ανατολής) με προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής και επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου STEM Education Δημήτριο Κράββαρη.

Η Ολυμπιάδα μολονότι μεταφέρθηκε διαδικτυακά από τους Καναδούς οργανωτές, λόγω της πανδημίας, συγκέντρωσε συμμετοχές από ομάδες 40 χωρών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Robot Masters, στην τελική φάση, έπεισαν τους διεθνείς κριτές για την αξία του έργου τους, ένα πρότζεκτ παραγωγής τοπικών προϊόντων, που βοηθά να μειωθεί η μετακίνηση προϊόντων και κατ’ επέκταση η αποτύπωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. «Προσθέτοντας τεχνητή νοημοσύνη και πιο συγκεκριμένα  μηχανική όραση στο project τους, μπόρεσαν να δώσουν ευφυΐα στο ρομπότ, σημείο που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τους κριτές» όπως σημειώνεται.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δουν την ανακοίνωση του αποτελέσματος εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back