ΕΛΛΑΔΑ

Ολοταχώς προς νέα μέτρα στην Αττική…

Εικόνα του άρθρου Ολοταχώς προς νέα μέτρα στην Αττική…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2020, 15:04
ΕΛΛΑΔΑ

Το συναγερμό χτύπησε ξανά  η κυβέρνηση, παρόντος (ξανά) του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που εμφανίζεται όντως όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έρχονται νέα μέτρα στην Αττική και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι μετά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, επίκεινται « πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες μέρες πριν, η κυβέρνηση είχε πάρει νέα μέτρα, επιτρέποντας όμως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων», υπογράμμισε, για πολλοστή φορά αυτούς τους έξι τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που, από τους πανηγυρισμούς «νίκης επί της πανδημίας» η κυβέρνηση αναγγέλλει και άλλα (απαραίτητα φυσικά), μέτρα...

Σε σχέση με τις ΜΕΘ, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κάλυψε την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της: «Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», είπε, σε μια μάλλον… πολυσήμαντη δήλωση.

Είπε ακόμα όμως ότι «έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό» και ότι «στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back