ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όλοι στις ευεργετικές διατάξεις»

Εικόνα του άρθρου «Όλοι στις ευεργετικές διατάξεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2020, 17:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και το διοικητικό συμβούλιο, με επιστολή στην κυβέρνηση, ζητούν να υπαχθούν πρακτικά όλες οι επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης.

«Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι το τμήμα της επιχειρηματικότητας που επιλέξατε να μην οδηγηθεί σε αναγκαστική αναστολή εργασιών έχει μετατραπεί σε επιχειρήσεις φαντάσματα με τα λειτουργικά τους έξοδα καθημερινά να μεγεθύνονται και τα έσοδα τους να αποτελούν φανταστική και άγνωστη λέξη» αναφέρει η επιστολή χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει ότι «δεν αμφισβητήσαμε τις αρχικές σας προθέσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά σήμερα, με ευθύνη δική σας έχετε δημιουργήσει επιχειρήσεις δυο ταχυτήτων», οι επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά και μπήκαν στις ευεργετικές διατάξεις και εκείνες που έχουν οικονομική σχέση με τις προηγούμενες, αλλά λειτουργεί σε «καθεστώς αναστολής».

«Διαπιστώνοντας καθημερινά τα προβλήματα που διογκώνονται καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται, σας καλούμε να λειτουργήσετε ως η μάνα του συνόλου των επιχειρηματιών και όχι ως η μάνα που όποιο παιδί γκρινιάζει το ταΐζει με γάλα για λίγες ώρες  ηρεμίας» αναφέρει, στο πιο γλαφυρό της σημείο, η ανακοίνωση και ζητάει τελικά να συμπεριληφθούν όλοι οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας στα μέτρα.

«Στις μέρες της κρίσης η κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει το σύνολο της επιχειρηματικότητας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς, υπεύθυνα και με σχέδιο» καταλήγει η επιστολή.

Επίσης, το Επιμελητήριο αναφέρει, σε άλλη του επιστολή προτείνει την ένταξη επαγγελμάτων  όπως είναι ο κλάδος Μηχανοτεχνιτών, Φανοποιών, Ελαστικών, Ηλεκτροτεχνικών Αυτοκινήτων και ανταλλακτικών Αυτοκινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back