ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλοι πλην «Ήπειρος Όλον»

Εικόνα του άρθρου Όλοι πλην «Ήπειρος Όλον»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2023, 10:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο στόχαστρο βρίσκεται η παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Δημήτρη Δημητρίου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Γιώργου Πρέντζα να κατηγορεί την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ότι στέκεται και πάλι στο πλάι της περιφερειακής αρχής Ηπείρου για την υπόθεση του ποταμού Λούρου.

«Ακόμα και τώρα που έχουν διαλυθεί και οι τελευταίες αμφιβολίες για το πόσο καταστροφικά  αντιμετωπίζει η περιφερειακή αρχή την αντιπλημμυρική προστασία του ηπειρωτικού λαού και την προστασία του περιβάλλοντος» όπως αναφέρει, παραπέμποντας στο πρόστιμο των 180.000 ευρώ που επέβαλαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος για τον τρόπο εκτέλεσης εργασιών στον Λούρου πέρσι τέτοια εποχή.

Το κατηγορώ έρχεται με αφορμή την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάθεση κοινής εισήγησης με τις παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών», «Ορίζοντες Ηπείρου», «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Ανυπότακτη Ήπειρος» στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν η αντιπλημμυρική προστασία της Ηπείρου και η προστασία των ποταμών με βάση και το πρόστιμο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη «Ήπειρος Όλον» αρνήθηκε την υπογραφή της κοινής εισήγησης, αφαιρώντας τη δυνατότητα της αντιπολίτευσης να υποχρεώσει το προεδρείο να δεχτεί τη συζήτηση του θέματος με το 1/3 των περιφερειακών συμβούλων σύμφωνα με τον κανονισμό.

Υπενθυμίζει δε τη στάση της συγκεκριμένης παράταξης σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ο κ. Δημητρίου τάχθηκε στο πλευρό του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Διαβάστε: Λούρος: Το… αλάθητο του κ. Καχριμάνη

* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back