ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζονται ενιαία»

Εικόνα του άρθρου «Όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζονται ενιαία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2021, 20:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με ανακοίνωσή του, επισημοποιεί τις αποφάσεις της χτεσινής συνεδρίασής του.

Συγκεκριμένα αναφέρει τους όρους δημοπράτησης της μελέτης για τους ΣΜΑ, που εγκρίθηκαν με πλειοψηφία, αλλά και διατυπωμένες ενστάσεις. Οι όροι δημοπράτησης εγκρίθηκαν μετά από πολλές αναβολές.

Σύμφωνα με το σύνδεσμο, η διάρκεια της εν λόγω υπηρεσίας είναι 12 μήνες (και επιπλέον προαίρεση 6 μήνες) ο δε συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5,3 εκατ. ευρώ.  

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Νίκος Καλαντζής τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ΣΜΑ πρέπει να λειτουργήσουν για να μην επιβαρύνονται «υπέρογκα απομακρυσμένοι κυρίως Δήμοι με τα λιγοστά και παλιάς τεχνολογίας απορριμματοφόρα τους», ενώ για τη μελέτη μεταφοράς του υπολείμματος, με κόστος 454.000 ευρώ, τόνισε ότι  «η συγκεκριμένη επαναλαμβανόμενη υπηρεσία που στοιχίζει στον ΑΣΔΣΑ περίπου 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο γίνεται διότι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη οι ΣΜΑ, στη λειτουργία των οποίων εμπεριέχεται/αντιμετωπίζεται και το θέμα της μεταφοράς υπολείμματος».

Ακόμα, ο κ. Καλαντζής σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό  από όλους ότι ο φορέας έχει περιφερειακή εμβέλεια και αρμοδιότητα και όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίζονται ενιαία και σε κοινή βάση όπως αποδεικνύεται άλλωστε και με την εγκεκριμένη ενιαία τιμολογιακή πολιτική του συνδέσμου μας».  

Η ανακοίνωση είναι απολογητική για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε η συνεδρίαση δημόσια, από το Youtube. O σύνδεσμος αναφέρει ότι υπήρχαν τεχνικά προβλήματα, τα ίδια που διέκοψαν την προβολή της προηγούμενης συνεδρίασης και ότι σκοπός, είναι προσεχώς να λυθούν.

Ταυτόχρονα όμως αυτού του είδους τα ζητήματα που δημιουργούν κενό ενημέρωσης ή επιλεκτική πληροφόρηση για ζητήματα δημοσίου συμφέροντος, επιτάσσουν την επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις, με μέτρα ασφαλείας, τόσο στο σύνδεσμο, όσο και σε όλα τα όργανα της αυτοδιοίκησης.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back