Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλοι ικανοποιημένοι με το Πολυτεχνείο

Εικόνα του άρθρου Όλοι ικανοποιημένοι με το Πολυτεχνείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2017, 18:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από σήμερα το πρωί, υφίσταται και επίσημα «Πολυτεχνείο Ιωαννίνων» και οι πρυτανικές αρχές έδωσαν με κάθε επισημότητα συνέντευξη Τύπου, βασικά για να ευχαριστήσουν όσους, φορείς και πρόσωπα, στήριξαν το αίτημα και την προσπάθεια τα τελευταία 8 χρόνια.

Τόσα μετράει η απαρχή του αιτήματος στη σύγχρονη ιστορία του, γιατί η ίδρυση του Πολυτεχνείου έχει προϊστορία. Στο σήμερα όμως, η σχολή υπάρχει πλέον από σήμερα και ο πρύτανης του ιδρύματος Γιώργος Καψάλης έσπευσε να ευχαριστήσει τους πάντες, από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το γενικό γραμματέα Γιάννη Παντή, μέχρι Περιφέρεια, Δήμο, βουλευτές της Ηπείρου, αυτοδιοίκηση κ.ο.κ., φανερά χαρούμενος και ευχαριστημένος.

«Η σχολή αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα στην εσωτερική δομή του πανεπιστημίου μας και ενισχύει τη φυσιογνωμία του Ιδρύματός μας στην ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα να εξασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους των τριών τμημάτων, συμβάλλοντας, εκτός των άλλων, στην καλύτερη εσωτερική ακαδημαϊκή λειτουργία τους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καψάλης.

Υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ακόμη σημαντικότατη εκκρεμότητα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. «Χωρίς αμφιβολία, η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και η ένταξη του τμήματος σε αυτήν, αποτελούν θετικότατη εξέλιξη για την απόκτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων» είπε και πρόσθεσε ότι αναμένεται η συγκρότηση της διοικούσας του ΤΕΕ, ώστε να επανεξεταστεί το θέμα εισόδου των αποφοίτων στο Επιμελητήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος που τους «έκοψε», ήταν ο σημερινός υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του όσους και όσες «κυνήγησαν» αυτή την υπόθεση, ανατρέχοντας στο «σχέδιο Αθηνά», όταν παραλίγο να «εξαφανιστεί» και η Αρχιτεκτονική. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους κ.κ. Γαβρόγλου και Παντή που όπως είπε, «ενέργησαν μέσα σε ένα μήνα» για το θέμα. Στο ίδιο κλίμα ήταν η τοποθέτηση του αναπληρωτή πρύτανη Ανδρέα Φωτόπουλου, αλλά και των προέδρων των τμημάτων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Μιχάλη Καρακασίδη και Μηχανικών Πληροφορικής, Γιάννη Φούντου. Ο κ. Καρακασίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναμονή για τη στάση που θα κρατήσει το ΤΕΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του ΜΕΥ, ενώ ο κ. Φούντος τόνισε ότι το Πολυτεχνείο μπορεί να γίνει «επίκεντρο ακαδημαϊκής και ερευνητικής αριστείας».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3