ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Απαγόρευσε την πτήση Τσαβούσογλου-Οργή από Ερντογάν

Εικόνα του άρθρου Ολλανδία: Απαγόρευσε την πτήση Τσαβούσογλου-Οργή από Ερντογάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2017, 17:41
ΚΟΣΜΟΣ

Η ολλανδική. κυβέρνηση επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ.

Οι αρχές της εν λόγω ολλανδικής πόλης είχαν απαγορεύσει στον Τσαβούσογλου να παραστεί στην εκδήλωση, εκείνος όμως είχε δηλώσει πως θα τους αγνοούσε, απειλώντας μάλιστα την Ολλανδία με κυρώσεις αν επιχειρούσε να μπλοκάρει την επίσκεψή του.

Αντιδρώντας, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι «τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης, γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν  αντιδρώντας στην απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, αποκάλεσε τους Ολλανδούς «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες». «Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία» ανέφερε.

Η Άγκυρα δεν έχει κρύψει την οργή της για το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν επιθυμούν την παρουσία Τούρκων υπουργών σε εκδηλώσεις υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back