ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οκτώ χρόνια… Προεδρικά Διατάγματα

Εικόνα του άρθρου Οκτώ χρόνια… Προεδρικά Διατάγματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2017, 13:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επί οκτώ χρόνια, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, το οποίο θα καθορίσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις χρήσεις γης γύρω από τη λίμνη, πηγαινοέρχεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι παρεμβάσεις, ιδίως οι πολιτικές, επί του σχεδίου δεν έλειψαν ποτέ. Και βέβαια, όσο περνούσαν τα χρόνια, και η περιβαλλοντική νομοθεσία άλλαζε, τόσο προέκυπταν και νέες προσαρμογές στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται ότι δίνει μια ακόμη ευκαιρία στο σχέδιο αυτό και προχωρά στη σύνταξη ενός νέου κειμένου, όπως ενημέρωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Γιατί χρειάζεται νέο κείμενο; «Ανακάλυψαν κάποια στιγμή ότι υπάρχουν δύο σχέδια Προεδρικού Διατάγματος» ανέφερε ο  δήμαρχος κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δύο σχέδια Προεδρικού Διατάγματος; Κι όμως… Το πώς και το γιατί, άγνωστα.

Το θέμα είναι πια τι μέλλει γενέσθαι με το νέο κείμενο, κι αν όντως το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διατεθειμένο να κλείσει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο και με ποιον τρόπο. Θα χρειαστεί και νέα διαβούλευση, για παράδειγμα;  Ο κ. Μπέγκας ζήτησε πάντως, πριν από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς επί του σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back