Οικομουσείο Ζαγορίου: Φτιάξτε μια βλάχικη καλύβα

Εικόνα του άρθρου Οικομουσείο Ζαγορίου: Φτιάξτε μια βλάχικη καλύβα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2023, 18:43

Το Οικομουσείο Ζαγορίου σε συνεργασία με την ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, διοργανώνουν, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, δεκαήμερο εργαστήριο ανακατασκευής παραδοσιακής βλάχικης καλύβας στους Δρυμάδες, στο «Κονάκι» του μετακινούμενου κτηνοτρόφου Κιόση, με τη συμμετοχή ομάδων εθελοντών, στις 22 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου.

«Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ανάδειξη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας, και η διάσωση της τόσο εφευρετικής πρακτικής δόμησης της καλύβας. Επιπλέον, ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος είναι η ανάδειξη των παραμέτρων πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία χαρακτηρίζει τη μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ήπειρο και αποτελεί μέρος της ταυτότητας του τόπου, μαζί με το θετικό αντίκτυπο σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αρχιτεκτονική και η τεχνολογία υλικών» σημειώνει το Οικομουσείο.

Τη δράση υποστηρίζει ο Δήμος Πωγωνίου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου (ΕΜΚΗ). Το εργαστήριο περιλαμβάνει κατασκευαστικό σκέλος, αλλά και διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες και θεωρητικούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back