Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και δεύτερο «χτύπημα» Μάξιμου

Εικόνα του άρθρου Και δεύτερο «χτύπημα» Μάξιμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2021, 18:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο μητροπολίτης Μάξιμος «χτύπησε» δεύτερη φορά σε μια μέρα για το θέμα της μονής Βελλάς και της αρνητικής εισήγησης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουνίου, επέδωσε τα δώρα της ΔΙΣ στους πρωτεύσαντες μαθητές του ΓΕΛ Βελλάς, παρουσία της διευθύντριας κας Καλύβα.

Αυτά συνέβησαν λίγες ώρες μετά τις πρωινές δηλώσεις του για το θέμα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιθετικές για τον αρχιεπίσκοπο και πνευματικό του πατέρα, αλλά και άλλους ιερωμένους της Ηπείρου-μέλη της ΔΙΣ (ο Ιωαννίνων δεν είναι μέλος του σώματος).

Ο μητροπολίτης λοιπόν ευχαρίστησε την κα Καλύβα για τη δουλειά της.

«Από τη μια μεριά λοιπόν σάς τιμούμε και ως Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ως Μητρόπολη καθηκόντως για αυτές τις επιδόσεις, για αυτήν την επιμέλεια  που έχετε, αυτήν την προσπάθεια που κάνετε και βεβαίως και για την αγάπη για την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Από την άλλη βρισκόμαστε στην τραγική θέση να πούμε ότι η ίδια η Σύνοδος, η οποία σας βραβεύει με αυτό τον τρόπο, σας επιβραβεύει για τον κόπο και την προσπάθειά σας, αποφασίζει το κλείσιμο αυτών των σχολών και μάλιστα, δυστυχώς, το κλείσιμο όλων των σχολών της Βελλάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος έφτασε «στα ανθρώπινα όριά του» με «κίνδυνο της υγείας του» στο άκουσμα των νέων και πρόσθεσε ότι  τα γεγονότα αποτελούν «και ένα σημείο των καιρών που δείχνει ότι δυστυχώς πια δεν υπάρχουν στεγανά και δυστυχώς σε όλους τους χώρους μπορούμε άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε».

Εγκάλεσε ξανά τους συναδέλφους του, λέγοντας ότι η εκκλησία έχει ανάγκη «να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι να έχουν λόγο, οι οποίοι να έχουν πίστη, και με την έννοια της πίστης, της πιστότητας δηλαδή, ότι λέω κάτι και μένω σε αυτό σταθερός και με το λόγο και με τον τρόπο ζωής».

Όσο για τους ταγούς της εκκλησίας, τους κάλεσε «να πάψουν να λειτουργούν επιπόλαια και να λειτουργούν με μπέσα, όπως λέμε».

Η κα Καλύβα από την πλευρά της, τόνισε ότι «οι γονείς λοιπόν μάς δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης και τα παιδιά τους, έστω και για ένα χρόνο, θα μας τα εμπιστευτούν σε αυτό το σχολείο. Θεωρώ ότι και η τελεία να μπει, μπαίνει με αξιοπρέπεια. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Κάτι που ήταν και προσωπικός στόχος δικός μου. Αλλά θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά γέμισαν τις βαλίτσες τους με κάτι. Στενοχωριέμαι όμως για τα παιδιά που δεν θα προλάβουν να γευτούν όλα αυτά που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε. Είχαμε κι άλλα σχέδια κι άλλα όνειρα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back