Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Οι συγχωνεύσεις τμημάτων στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2021, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων-υποβαθμίσεις σχολείων κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Το υπουργείο Παιδείας αντί να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, υποχρεώνει τους μαθητές να συγχρωτιστούν σε μεγαλύτερα τμήματα και να αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς» αναφέρουν οι βουλευτές.

Η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει αιφνιδιαστικά και ενώ έχει ξεκινήσει η χρονιά, σε «λογιστικές» μειώσεις τμημάτων για να καλύψει με αυτό τον αντιεκπαιδευτικό τρόπο, τα κενά που υπάρχουν, έχει προκαλέσει οριζόντιες αντιδράσεις. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγαλύτερο ζήτημα, εν μέσω πανδημίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρονται συγκεκριμένα στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών. Άλλα 12 τμήματα σε σχολεία της Ηπείρου έχουν συγχωνευτεί.

Τέλος, αναφέρουν πως σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3