Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι πανεπιστημιακοί σε κινητοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Οι πανεπιστημιακοί σε κινητοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2023, 23:45
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ενημέρωση για τα τρέχοντα των διδασκόντων στο πανεπιστήμιο έκανε ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς η ΠΟΣΔΕΠ βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που διακαιώνει τα μέλη ΔΕΠ για το ενιαίο μισθολόγιο. Ο σύλλογος θέτει και ζητήματα λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου, με διάφορες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Χρήστος Μαντάς, πρώην βουλευτής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ αναφέρθηκε στην παρέμβαση της Ομοσπονδίας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτή σε πρώτη φάση. Το υπουργείο υποσχέθηκε συνάντηση αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο, η άρνηση της συζήτησης με τα μέλη ΔΕΠ δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι οι πανεπιστημιακοί έχουν υποστεί μισθολογικές περικοπές που φτάνουν το 40% σε βάθος δεκαετίας και αντιμετωπίζουν το ίδιο κύμα ακρίβειας, με το γενικό πληθυσμό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Γαρούφης τόνισε ότι το υπουργείο «βάλλει» με νομοθετικές ρυθμίσεις κατά του δημοσίου πανεπιστημίου. Μίλησε για τη μείωση του αριθμού εισακτέων και τη «δημιουργία πελατείας» παντός είδους, για τα κολλέγια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back