Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση για τα μέλη ΔΕΠ των σχολών υγείας

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για τα μέλη ΔΕΠ των σχολών υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 12:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πανεπιστήμια συνεχίζουν να έχουν σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και το αίτημα των πρυτανικών αρχών είναι μόνιμο, αλλά και ανεκπλήρωτο. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, συνδέοντας το πρόβλημα με το «brain drain». Σημειώνεται ότι τα πανεπιστήμια ζητούν να δοθούν οι θέσεις ΔΕΠ που έχουν προκηρυχθεί.

Ο κ. Αμυράς επικεντρώνει το αίτημα στις σχολές Επιστημών Υγείας και λέει ότι τα πανεπιστήμια έχουν διδακτικά κενά και «αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης σε διδακτικό προσωπικό λόγω των επερχόμενων συνταξιοδοτήσεων πολλών μελών ΔΕΠ, καθώς και των ελάχιστων προκηρυσσόμενων νέων θέσεων των τελευταίων ετών».

Μεταφέρει το αίτημα της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ζητάει μέλη ΔΕΠ. Ο κ. Αμυράς συνδέει το αίτημα με το «κόστος των σπουδών» και αναφέρεται στο «brain drain», το οποίο παρεμπιπτόντως δημιούργησαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ζητάει να μάθει τα εξής:

  • Θα προχωρήσει το υπουργείο στην άμεση ενίσχυση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας με θέσεις μελών ΔΕΠ των Σχολών Επιστημών Υγείας;
  • Ποιος ο προγραμματισμός του υπουργείου για την ανάσχεση του φαινομένου brain drain και την επάνοδο Ελλήνων επιστημόνων για αξιοποίησή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας;
  • Θα προχωρήσουν άμεσα οι προκηρύξεις των μελών ΔΕΠ που έχουν συνταξιοδοτηθεί τον Αύγουστο του 2019;
  • Ποιος ο προγραμματισμός για τις προκηρύξεις των μελών ΔΕΠ που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τον Αύγουστο του 2020;
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back