Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Paguristas στην Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Οι Paguristas στην Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2021, 17:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Paguristas επανέρχονται μετά την καραντίνα και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, θα δραστηριοποιηθούν στην Παμβώτιδα.

Η κύρια δράση θα γίνει εντός της λίμνης, στις 11 περίπου το πρωί του Σαββάτου. Θα συνδράμουν δύτες από το κέντρο καταδύσεων Deep Blue Divers που θα έρθουν από τα Σύβοτα στα Γιάννενα, με σκοπό να ανασύρουν από τον βυθό της λίμνης αντικείμενα που κατά καιρούς πετάχτηκαν στη λίμνη.

Θα τα συγκεντρώσουν και στη συνέχεια, θα αναλάβει δράση ο Δήμος Ιωαννιτών για την απομάκρυνσή τους. Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την πρωτοβουλία και συνεργάζεται ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.

Καθ όλη τη διάρκεια της δράσης, μέλη των Paguristas θα ενημερώνουν τον κόσμο για την πρωτοβουλία και τους σκοπούς της ομάδας. Επίσης, θα προηγηθεί καθαρισμός εντός και περιμετρικά του Κάστρου. Όλες οι δράσεις θα γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας.

«Ο σκοπός της δράσης έχει κατά βάση συμβολικό χαρακτήρα, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων στην ανάγκη προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας και της παραλίμνιας περιοχής από κάθε μορφής ρύπανση, με τους Paguristas να δίνουν την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν με μια μεγαλύτερη σε κλίμακα δράση, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back