ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ιστορία μιας δωρεάς που δεν κατέληξε καλά

Εικόνα του άρθρου Η ιστορία μιας δωρεάς που δεν κατέληξε καλά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2024, 12:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Paguristas, η πολύ αναγνωρίσιμη εθελοντική ομάδα των Ιωαννίνων, καταγγέλλει την Περιφερειακή Ένωση ΒΔ Ελλάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, για μια υπόθεση που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς καταλήγει. Στην καταγγελία συμμετέχει και το ωδείο Ars Nova.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, πριν από 1,5 χρόνο, στις 14 Δεκεμβρίου 2022, οι Paguristas μαζί με το Ars Nova και τον Δημήτρη Υφαντή, έκαναν μια συναυλία, προς ενίσχυση των μαθημάτων κινητικότητας και προσανατολισμού (λευκού μπαστουνιού) στην πόλη των Ιωαννίνων.

Συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.790 ευρώ, που προσφέρθηκε στην τοπική ένωση τυφλών για την εκπαίδευση λευκού μπαστουνιού.

Οι Paguristas αναφέρουν ότι δεν ζήτησαν παραστατικά και αποδείξεις (και η Ένωση προφανώς, δεν μπήκε στη διαδικασία από την πλευρά της) και ότι απλά, έδωσαν το ποσό με καλή πίστη. Επίσης, αναφέρουν ότι πληροφορήθηκαν πως η εκπαίδευση έγινε.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 26 Ιουνίου, οπότε και η περιφερειακή ένωση ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της στο facebook ευχαριστίες προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, για τα ίδια μαθήματα, τα οποία στήριξε με το ποσό που συγκέντρωσε από την εκδήλωση του 2022.

Οι Paguristas σχολίασαν (στο facebook) την ανάρτηση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους γιατί δεν υπήρξε αναφορά στην πρωτοβουλία.

Επίσης, αναφέρουν ότι κατόπιν η ανάρτηση διαγράφηκε και έστειλαν επιστολή ζητώντας εξηγήσεις στις 28 Ιουνίου, χωρίς να πάρουν απάντηση.

«Από τη στιγμή που δεν διατέθηκαν (τα χρήματα) για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν, είναι απαίτησή μας να έχουμε λόγο και άποψη στο σε ποιες ανάγκες θα διατεθούν. Γιατί οι πολίτες κλήθηκαν να συνεισφέρουν για έναν συγκεκριμένο σκοπό, δείχνοντας την ευαισθησία τους, και όχι γενικά και αόριστα» τονίζουν οι Paguristas.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3