ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις του Λεάντρο Έρλιχ

Εικόνα του άρθρου Οι οπτικές ψευδαισθήσεις του Λεάντρο Έρλιχ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2023, 00:16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Αργεντινός καλλιτέχνης Λεάντρο Έρλιχ ήρθε στο Μιλάνο και έφερε μαζί του πολυάριθμα έργα οπτικών ψευδαισθήσεων που παρουσιάστηκαν στο Palazzo Reale του Μιλάνου για την πρώτη του ατομική έκθεση μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη. 

Από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2023, ο Έρλιχ παίζει με τη φαντασία των επισκεπτών, ακινητοποιώντας συχνά τα βήματά τους καθώς διερωτώνται για τον σουρεαλισμό των έργων του. Πώς μπορούν οι επισκέπτες να σκαρφαλώσουν σε ένα κτίριο χωρίς να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο; 

Τα μάτια βλέπουν αυτό που το μυαλό δεν έχει ακόμη αποκαλύψει. Το «Over the Threshold» φέρει σε πέρας το όραμα του Έρλιχ για τη δημιουργικότητα, το όραμα, το συναίσθημα και τη διασκέδαση, που συναντιούνται στο χώρο της τέχνης.

Οι επισκέπτες του μπορούν να σκαρφαλώσουν στα κτίριά του και να τους δώσει τη δυνατότητα να προσποιηθούν ότι πέφτουν. Τα σπίτια του αιωρούνται στον αέρα, σε αντίθεση με τα σύννεφα του που αποτελούνται από διάφορα διαφανή πάνελ. 

Στο «Over the Threshold», η παρουσία των παραθύρων μπορεί να αποτελέσει τη μεταφορά των ξένων που κοιτάζουν μέσα, των ξένων που συγκεντρώνονται αλλά δεν συναντιούνται ποτέ. Όταν οι θεατές κοιτάζουν μέσα από αυτά τα παράθυρα, μερικές φορές οι αντανακλάσεις τους διαλύονται πριν καν περάσουν από την άλλη πλευρά. 

Η πρόκληση ερωτημάτων, αμφιβολιών και συναισθημάτων στο κοινό που αλληλεπιδρά με τα έργα του είναι η πρωταρχική σκέψη του Leandro Erlich και η συμμετοχή του θεατή είναι αυτή που ολοκληρώνει το έργο. 

Πηγή: designboom

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3