ΗΠΕΙΡΟΣ

«Εκτός κλίματος» οι μόνιμες προσλήψεις και από την αυτεπιστασία στις εργολαβίες

Εικόνα του άρθρου «Εκτός κλίματος» οι μόνιμες προσλήψεις και από την αυτεπιστασία στις εργολαβίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2024, 11:03
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρέδωσε χτες στα τέσσερα αρχαιολογικά μουσεία της Ηπείρου το σήμα πιστοποίησης.

Η εκδήλωση έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, με την κα Μενδώνη να την «υποδέχονται» μέλη του Σωματείου Εργαζόμενων στην Αρχαιολογία.

Το σωματείο παρέδωσε στην υπουργό ένα υπόμνημα με ένα βασικό αίτημα: την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, η κα Μενδώνη μίλησε για «εκτός κλίματος» αίτημα και παρέπεμψε τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ στην εκ περιτροπής εργασία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην κινητικότητα στην αγορά εργασίας. Επιπλέον υπεραμύνθηκε της εκτέλεσης όλο και μεγαλύτερου μέρους των έργων αναστήλωσης μέσω εργολαβιών, επικαλούμενη την αδυναμία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να εκτελέσει το μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών έργων με αυτεπιστασία.

«Απέκρυψε ωστόσο ότι οι υπηρεσίες διαχρονικά αποδυναμώνονται και αδυνατούν να υλοποιήσουν ακόμα και το συμβατικό διοικητικό τους έργο εξαιτίας της υποστελέχωσης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός συμφώνησε ότι το αίτημα για ένταξη όλων των ΙΔΟΧ του υπουργείου Πολιτισμού στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως ισχύει για μόνιμους και ΙΔΑΧ, είναι πέρα για πέρα δίκαιο και ότι από τη μεριά της θα προσπαθήσει να επιλυθεί. Τέλος συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση του σωματείου μαζί της στην έδρα του υπουργείου Πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3