ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ολλανδοί απέλασαν υπουργό της Τουρκίας

Εικόνα του άρθρου Οι Ολλανδοί απέλασαν υπουργό της Τουρκίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2017, 12:04
ΚΟΣΜΟΣ

Σε απέλαση στη Γερμανία απ’ όπου εισήλθε, της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων στο Ρότερνταμ προχώρησε η ολλανδική κυβέρνηση νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή.

«Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη. Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Καγιά δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία (…) Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει», ανέφερε η ολλανδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουτάλεμπ δήλωσε τη νύχτα ότι η Τουρκάλα υπουργός «βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ του Ρότερνταμ και της Γερμανίας» και οδηγείται στα γερμανικά σύνορα από την ολλανδική αστυνομία.

«Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει», εξήγησε ο Αμπουτάλεμπ, προσθέτοντας ότι έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη «αδύνατο να βρεθεί λύση».


ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Στο μεταξύ η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελβετία αναβλήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD) στην χώρα, Μουράτ Σαχίν «Η επίσκεψη του υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναβλήθηκε», τόνισε ο Σαχίν με ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σήμερα σε εκδήλωση της τοπικής πτέρυγας της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Γαλλία «έγινε δεκτή από το (γαλλικό) υπουργείο των Εξωτερικών», δήλωσε πηγή της περιφέρειας Μοζέλ. Γαλλική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για την έλευση του υπουργού» και τόνισε ότι «το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός θα μπορέσει να κάνει τη συγκέντρωσή του πηγάζει από την ελευθερία του συναθροίζεσθαι»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back