Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι νέοι κανόνες στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Εικόνα του άρθρου Οι νέοι κανόνες στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2020, 23:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με νέους κανόνες λόγω covid-19 θα λειτουργεί από 31 Αυγούστου η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή αλλά υπό όρους. Πέραν των γνωστών μέτρων της υποχρεωτικής μάσκας και της απολύμανσης των χεριών, ο δανεισμός βιβλίων όπως και η χρήση του αναγνωστηρίου θα γίνεται με προκράτηση, ενώ δεν θα επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα έχουν ως εξής:

1.Η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά στο ωράριό της (πλην Σαββάτου).

2.Κατά την είσοδο στο χώρο της Ζωσιμαίας επιβάλλεται η απολύμανση των χεριών, με αντισηπτικό υγρό που υπάρχει στις εισόδους.

.3.Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο χώρο (ΦΕΚ 3131 β’/28-07-2020).

4.Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδιαλλαγής απαιτείται η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου.

5. Η έκδοση νέας κάρτας μέλους θα πραγματοποιείται με αποστολή e-mail στο zosimaialib@sch.gr όπου θα επισυνάπτεται η Αίτηση και αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αιτούντος, για λόγους ταυτοποίησης και με κάθε δέσμευση τήρησης του νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το έντυπο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας (http://zosimaialib.sch.gr/?page_id=343&lang=el). Η παραλαβή της νέας κάρτας απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του αιτούντος σε ημέρα και ώρα που καθορίζεται από τη Βιβλιοθήκη.

6.Ο δανεισμός των βιβλίων γίνεται με προκράτηση στο e-mailzosimaialib@sch.grκαι κατόπιν αναζήτησης (από το Μέλος)στον κατάλογο της Ζωσιμαίας https://zosimaialib.openabekt.gr/.

7.Επιστροφές δανεισμένων τεκμηρίων γίνονται στη θυρίδα επιστροφής βιβλίων, αριστερά της κεντρικής εισόδου.

8.Η χρήση του Δημοσίου Κέντρου Πληροφόρησης δεν είναι προς το παρόν δυνατή.

9.Η χρήση των αναγνωστηρίων, αποκλειστικά για το υλικό της Βιβλιοθήκης, γίνεται με σειρά προτεραιότητας και προκράτηση στο τηλέφωνο της Γραμματείας 2651 0 72863. Δεν επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια. Η αναζήτηση και η ανάσυρσητων τεκμηρίων πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνον από το αρμόδιο προσωπικό της βιβλιοθήκης. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης αναγνώστη. Υπάρχει περιορισμός χρόνου (1 ώρα/χρήστη).

10.Δεν επιτρέπεται η ανάσυρση οποιουδήποτε τεκμηρίου από τα ράφια της Βιβλιοθήκης.

11.Δεν επιτρέπεται η χρήση υλικού από τον έναν αναγνώστη στον άλλο πριν την παρέλευση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες). Κάθε τεκμήριο που έρχεται σε επαφή με το κοινό παραμένει σε υποχρεωτική καραντίνα 72 ωρών.

Τα μέτρα θα επανεξετάζονται ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back