ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι «μάγοι» της Ελλάδας στις Βαρυάδες

Εικόνα του άρθρου Οι «μάγοι» της Ελλάδας στις Βαρυάδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2016, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κι όμως, ένας από τους καλύτερους και καταξιωμένους ταχυδακτυλουργούς στην Ελλάδα, ο μάγος Κρίστοφερ, κατάγεται από τις Βαρυάδες του δήμου Δωδώνης. Χάρη στον Κρίστοφερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Χριστόφορος Γούσης, στις 13 Αυγούστου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στις Βαρυάδες το 12ο πανελλαδικό φεστιβάλ των ταχυδακτυλουργών. 

Ο Χριστόφορος Γούσης είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών, ένας από τους ελάχιστους θεσμούς της χώρας υπέρ της τέχνης της μαγείας. Στα φεστιβάλ ταχυδακτυλουργών, οι επαγγελματίες και οι μαθητευόμενοι μάγοι έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις... υπερφυσικές τους δυνάμεις και να προσφέρουν μαγικές στιγμές στο κοινό.

Το πανελλήνιο αυτό ξεχωριστό φεστιβάλ θα πλασιωθεί με μια σειρά από διάφορες εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει ο δήμος Δωδώνης. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο χώρο του λαογραφικού μουσείου, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι). Στις έξι το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και κεράσματα.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η παρουσίαση της ζωής του χωριού. Άρμεγμα στη στρούγκα, χτύπημα με το φουρλέτσιο και παρασκευή φρέσκου βούτυρου και τυριού, ψήσιμο καλαμποκίσιας κουλούρας στη γάστρα, γνέσιμο μαλλιού από γυναίκες του χωριού κι άλλες δράσεις από τις δεκαετίες του '60 και του '70. Στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει το μεγάλο  σόου με τους πιο σημαντικούς ταχυδακτυλουργούς της χώρας. Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου με πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και προβολή ταινιών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back