ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οι κυνηγοί»: Αναπαράσταση σκηνής στη λίμνη των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Οι κυνηγοί»: Αναπαράσταση σκηνής στη λίμνη των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2022, 00:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με έναν ιδιαίτερο τρόπο: Με την αναπαράσταση μιας σκηνής από την ταινία «Οι κυνηγοί» (1977).

Η αναπαράσταση της σκηνής θα γίνει αύριο 25 Ιανουαρίου, στις 15:30, στην πλατεία Μαβίλη, με τη συμμετοχή της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, κατοίκων και βαρκάρηδων του Νησιού. Πρόκειται για μια ιδέα του Αλέξανδρου Λαμπρίδη, συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, o οποίος έχει και προσωπική συμβολή. Το ΚΚΕ καλεί τους Γιαννιώτες να συμμετέχουν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

25 Γενάρη 2022. Δέκα χρόνια και μια μέρα από το πέρασμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην «άλλη θάλασσα». Μια σπονδή μνήμης και τιμής, μια συμβολική, λιτή αναπαράσταση της σκηνής με τις βάρκες και με τις κόκκινες σημαίες στη λίμνη όπου γυρίστηκε. Στην πόλη που θα φέρει για πάντα ανεξίτηλα ίχνη από τις αέναες κινηματογραφικές επιστροφές του μεγάλου δημιουργού. «Αναπαράσταση», «Θίασος», «Κυνηγοί», «Μεγαλέξαντρος», «Μελισσοκόμος», «Τοπίο στην Ομίχλη», όλες τους με σκηνές στα Γιάννενα, στην Ήπειρο. 

Και στη συνέχεια παρατίθεται ένα απόσπασμα από το σενάριο της ταινίας «Κυνηγοί»:  

«Ξαφνικά, πέρα από την πόλη, φαίνονται να έρχονται οι βάρκες με τις κόκκινες σημαίες. Τo ευτυχισμένο χαμόγελο στα πρόσωπα των κυνηγών και των άλλων παγώνει, σβήνει. Η φωνή ενός αγοριού έρχεται μαζί με τις βάρκες. Τραγουδάει ένα ερωτικό τραγούδι και οι σύντροφοί του, αγόρια κορίτσια, επαναλαμβάνουν:

Τον Ιούλιο κάποτε μισανοίξανε

Τα μεγάλα μάτια της μες στα σπλάχνα μου

Αμαρτία μου να ‘χα κι εγώ μιαν αγάπη

Μακρινή μητέρα, ρόδο μου, ρόδο αμάραντο.

Οι κυνηγοί και οι άλλοι έχουν μείνει εκεί, στην άκρη της ξύλινης εξέδρας, να παρακολουθούν τις βάρκες με τους νέους που περνάνε, το τραγούδι που γίνεται τρυφερό και μακρινό σαν μνήμη, έτσι όπως κυματίζει και βυθίζεται στην άπλα του γκρίζου νερού. Οι κόκκινες σημαίες έχουν ματώσει τη λίμνη».


* Στη φωτογραφια: Σκηνή από την ταινία

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back